Bilgi teknolojileri ve iletişim sektörleri arasındaki bir iş birliği. Öncelikle bilgi teknolojisi sistemleri ve iletişimin iletimi gibi sanal uygulamalarla ilgilenir. Bu sektöre ait şirketler dijital bilginin oluşturulması, dağıtımı ve değişimi konusunda uzmanlaşmıştır. Amazon, Google, Facebook internetle alakalı oluşumlar bu sektörün bir parçasıdır. İki kritik altyapı sektörünün bir melezi olarak, İnternet sektörü toplumda temel bir işlevi olan karmaşık ve çeşitli bir ortam olarak düşünülebilir.
Pazar Sektörleri
1990’ların sonlarında ve 2000’lerin başında, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki İnternet sektörü, Dot Com Bubble olarak bilinmeye başladı. Balonun büyümesi Nisan 1997’de başlamış ve Haziran 2003’te Business Isıner’e göre sona ermiştir. Bu dönemde çeşitli internet tabanlı şirketler kuruldu ve hisse aldılar. Yatırımcılar, gelişmekte olan teknolojilerin başarısında o kadar güvendiler ki, yatırım yapma konusundaki gayretlerinde fiyatlara kazanç (P / E) oranı gibi önemli ölçütleri dikkate almadılar. Bu, yüksek hisse senedi fiyatlarına, serbest harcamalara ve nihai piyasa çökmesine katkıda bulundu.
Borsa 2000 ile 2002 arasında 5 trilyon dolar kaybetti. Bomun ardından İnternet sektöründe liderler şirketlerini bir araya getirdi ve büyüttü, bu nedenle sektör artık ABD’deki diğer pazar sektörlerine daha yakın bir benzerlik gösteriyor
İnternet sektörü birçok farklı ürün ve hizmet için bir portladır, bu yüzden çoğu zaman gayri resmi olarak farklı alt sektörlere ayrılmıştır. Bunlar arasında yazılım hizmetleri, e-ticaret, hizmet sektörü sunumu, içerik, barındırma ve yayıncılık bulunmaktadır. Çeşitli yatırım fonu şirketleri, için belirli İnternet alt sektörlerini hedefleyen borsa yatırım fonları (ETF’ler) sunmaktadır.
İnternet Sektörü
Sektör hızla değiştiği için zayıflıklarını ve tehditlerini değerlendirmek zordur. Bu, yüksek volatiliteye katkıda bulunur. Ancak, bu dalgalanma sektörün iletişim tarafında bir miktar telafi edilebilir. İletişim teknolojileri sürekli olarak talep ediliyor ve sektörü savunmasız aştırıyor.
İnternet’in katkıda bulunan sektörlerinin her ikisi de cihazların geliştirilmesi ve kullanımı yoluyla büyüme fırsatları sunuyor. İnternet sektörü aynı zamanda iletişim sektörü ile olan bağları sayesinde yatırımcılar için yüksek temettü getirme kapasitesine sahiptir.
İnternet, üç sektörlü endüstri teorisine göre ekonominin dörtlü sektörüne aittir. Bu sektör iletişim teknolojileri, bilgi işlem ve araştırma gibi bilgi tabanlı sektörlerle ilgilenmektedir. İnternet ayrıca topta nişler önemli için bir portaldır. Bu, dördüncül sektör ve hizmet odaklı olan üçüncül sektör arasında bir miktar örtüşme olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, bazı iktisatçılar interneti üçüncül sektöre atfediyorlar.